banner

 

 

Orasul Deta
Scurt istoric
Asezare geografica
Economie
Social
Galerie foto
Adrese
Monitorul Primariei Deta
Administratia locala
Conducerea primariei
Consiliul local
Structura Organizatorica
Proiecte
Program audiente
Localitati infratite
Cetateni de onoare
Documente publice
Bugetul local
Raportul primarului
Hotarari consiliul local
Procese verbale C.L
Proiecte hotarari C.L.
Achizitii publice
Urbanism acte publice
Acces consilieri materiale sedinta
Declaratii de avere
Formulare/Cereri
Evenimente
Zilele Orasului Deta, editia a IX-a, 27-29 iulie 2018
Zilele Orasului Deta, editia a VIII-a, 28-30 iulie 2017
Zilele Orasului Deta, editia a VII-a, 29-31 iulie 2016
Zilele Orasului Deta, editia a VI-a, 31 iulie - 2 august 2015
Zilele Orasului Deta, editia a V-a, 1-3 august 2014
Zilele Orasului Deta, editia a IV-a, 2 - 4 august 2013
Zilele Orasului Deta, editia a III-a, 3 - 5 august 2012
Zilele Orasului Deta, editia a II-a 2011
ZILELE ORASULUI DETA editia I-a 2010
mai mult...
Asociatii ONG
 

 

"Lada cu zestre"- 2015

   Sâmbătă, 13 iunie şi duminică, 14 iunie, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi la Casa Armatei din Timişoara s-a desfăşurat faza finală a Festivalului- concurs "Lada cu zestre", ediţia a IX - a 2015. 

Duminica, am participat si noi cu emotie si mandrie la acest eveniment.
Vrem să multumim si sa împartim aceasta bucurie cu toti cei care ne-au susţinut întotdeauna şi ne-au făcut de fiecare dată să ne simtim speciali.

 

7 Iulie 2015

 


Zilele Culturii Germanilor din Banat

   Forumul Democrat al Germanilor din Banat, alaturi de Forumul Timisorean si de Forumul German al Tineretului Banatean, a organizat in perioada 29-31 mai, la Timisoara, “Zilele Culturii Germanilor din Banat” .
   Editia cu numarul 12 din acest an a stat sub semnul a 25 de ani de la infiintarea FDGB si a 250 de ani de existenta a comunei Sacalaz. La aceste manifestari au participat ansambluri populare germane si svabesti din Sannicolau Mare, Biled, Varias, Deta, Bocsa, Resita, Orsova, Lugoj, Buzias, Arad, Vladimirescu, Santana si Timisoara, alaturi de formatiile svabilor emigrati la Singen si Reutlingen. Partea muzicala a fost asigurata de catre fanfara germana din Recas, Timisoara Big Band si fanfara Original Donauschwäbische Blaskapelle Reutlingen(Germania).
   Pentru noi a fost o deosebita onoare sa putem participa la un asemenea eveniment de mare amploare si am fost foarte mandri sa reprezentam orasul nostru.
Multumim foarte frumos pentru invitatie si pentru caldura cu care suntem primiti de fiecare data! 


30 Mai 2015

 


Parada  portului popular svabesc in GLOGOWATZ  / VLADIMIRESCU, jud.  ARAD

   La invitatia Forumului Democrat German din Arad, Ansamblul de dansuri “EDELWEISS” al Casei de Cultura din Deta a participat in data de 09.05.2015, in localitatea Glogowatz (Vladimirescu), jud.Arad, la o parada a portului popular svabesc si la serbarea Hramului Bisericii Catolice din localitate –“Sf. Ioan de Nepomuk”.  La aceasta importanta sarbatoare a comunitatii - “Kirchweih -ul“, au luat parte si un grup de cetateni din orasul nostru, impresionati fiind cu totii de frumusetea si amploarea evenimentului .

   Parada portului popular svabesc a fost una de exceptie, prin participarea celor 75 de perechi, din mai multe comune ale judeţului Arad si Timis, prezentand o multitudine de costume populare purtate de catre svabii din Banat. A urmat slujba religioasa, ridicarea pomului, un program artistic al tuturor ansamblurilor participante si un bal, sustinut de catre formatia ”UNTERROCK” din Ungaria.

   Evenimentul in ansamblu a  fost deosebit,  iar Ansamblul de dansuri populare germane “EDELWEISS” a reprezentat cu mandrie orasul nostru.

   Felicitari organizatorilor si le multumim pentru invitatie, urandu-le  puterea necesara de a organiza in continuare evenimente care sa promoveze cultura si obiceiurile germanilor din Banat.

   Aceasta deplasare a Ansamblului “EDELWEISS” este primul eveniment pe care il deruleaza A.C. Bakalovitch Emma, in cadrul proiectului “Dezvoltarea si promovarea traditiilor si folclorului minoritatilor etnice maghiare si germane in localitatea Deta, zona Banatului si peste hotare” finantat de catre Consiliul Local al orasului Deta.

   MULTUMIM.

9 Mai 2015


 

  Asociatia s-a infiintat in iulie 2008 la Deta. Membrii fondatori ai acestei asociatii sunt persoane care isi dedica timpul liber lucrand la elaborarea de studii si programe pentru sprijinirea si dezvoltarea culturii populare.

 

 

   Scopul principal al asociatiei este apararea traditiei si culturii populare maghiare, romane si tuturor nationalitatilor conlocuitoare din aceasta zona, raspandirea cunostiintelor despre traditiile populare specifice zonei Deta, infintarea unui cerc de dans pentru raspandirea obiceiurilor si ocrotirea acestora si nu in ultimul rand, colaborarea cu alte organizatii similare din tara si din strainatate.

 

 

    Va asteptam cu drag in sediul nostru din Deta str Victoriei nr 38 ,  in fieecare joi intre orele 1700 - 1900 pentru a lua parte si a sprijini  activitatile noastre sau ne puteti contacta la:

 

                                              Tel.  0724272257

                                              Mail BEmma_2008@yahoo.com .

 

 

Va multumim pentru implicare.

 

 

        A  dettai BAKALOVITCH EMMA  kultúrális egyesûlet 2OO8 juliusaban alakult meg, lelkes magyar nõk javaslatára, akik szabad idejûkben pályázatokat irnak valamint rendezvényeket szerveznek.

        Az egyesûlett fõbb célja városunknak hagyomanyait tovabb fejleszteni - leginkabb a fiatal réteget bevonni - a magyar, a roman és az õsszes ittlakó nemzetiségek  kúltúrájának ismertetesére és folytatására.    

        Szeretnénk egy újabb táncházat alakitani, ahol minden korosztályt nagy szeretettel várunk minden csûtõrtõkõn 17.oo és 19,oo ora kõzõtt

        Ugyanakkor belfõdi és kûlfõldi civilszervezetekkel  szeretnénk kapcsolatot teremteni    .

         Elerhetési lehetosegek

                 Tel.  0724272257

                 Mail BEmma_2008@yahoo.com .

 

                 A.K   BAKAALOVITCH EMMA   K.E.

                DETTA str. VICTORIEI  nr. 38 cod 3o52oo

                 TEMES megye ROMANIA

 

 

 

 

 

 

 

   Pentru cei care doresc sa sprijine financiar asociatia, aducem in atentie Legea 571/2003 Codul Fiscal al Romaniei, art.57, alin.(3) si alin.(4) in baza caruia:

" (3) Platitorul este obligat sa determine valoarea totala a impozitului anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil.

(4) Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul satabilit la alin. (3), pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii."

   In acest sens, contribuabili trebuie sa completeze o cerere tip, ce poate fi descarcata de pe site din zona "Formulare/Cereri". Cererea trebuie depusa la Administratia Finantelor Publice a orasului Deta pana cel tarziu in data de 15 mai, sau transmise la sediul beneficiarilor pentru a le depune pana cel tarziu in data de 30 aprilie.

 

 

 

 

 

 

 

Asociatii - ONG-uri
mai mult...
infoeuropa.ro infoeuropa.ro