banner

 

 

Orasul Deta
Scurt istoric
Asezare geografica
Economie
Social
Galerie foto
Adrese
Monitorul Primariei Deta
Administratia locala
Conducerea primariei
Consiliul local
Structura Organizatorica
Proiecte
Program audiente
Localitati infratite
Cetateni de onoare
Documente publice
Bugetul local
Raportul primarului
Hotarari consiliul local
Procese verbale C.L
Proiecte hotarari C.L.
Achizitii publice
Urbanism acte publice
Acces consilieri materiale sedinta
Declaratii de avere
Formulare/Cereri
Evenimente
Zilele Orasului Deta, editia a IX-a, 27-29 iulie 2018
Zilele Orasului Deta, editia a VIII-a, 28-30 iulie 2017
Zilele Orasului Deta, editia a VII-a, 29-31 iulie 2016
Zilele Orasului Deta, editia a VI-a, 31 iulie - 2 august 2015
Zilele Orasului Deta, editia a V-a, 1-3 august 2014
Zilele Orasului Deta, editia a IV-a, 2 - 4 august 2013
Zilele Orasului Deta, editia a III-a, 3 - 5 august 2012
Zilele Orasului Deta, editia a II-a 2011
ZILELE ORASULUI DETA editia I-a 2010
mai mult...
Economie
 

Industria reprezinta segmentul economic principal in care este cuprinsa majoritatea populatiei active care lucreaza efectiv, adica aproximativ 1100 persoane.

Deosebit de reprezentative pentru dinamica dezvoltarii locale sunt: S.C. EYBL AUTOMOTIVE ROMANIA SRL cu 1.000 salariaþi, S.C TAKATA PETRI ROMANIA SRL cu 600 salariaþi, S.C TRW AUTOMOTIVE SAFETY SISTEMS SRL cu 240 salariati, acestea toate profilate pe productia de automotive si mai nou S.C - ALU METALL GUSS SRL societate care s-a construit la finele anului 2010, cu profil, productia de piese turnate din aluminiu si care are perspective sa se dezvolte.

 

Alte societati comerciale reprezentative sunt: NIADAL ABATEX si RO-LAS-NEM in domeniul industriei alimentare, LUX si ESSEGY TEX cu activitate in domeniul confectiilor textile.


In oras, toate intreprinderile mici, mijlocii si mari, precum si toate unitatile prestatoare de servicii comerciale au capitalul integral privat sau de grup. Functioneaza un numar 141 SRL-uri, 2 societati pe actiuni si o unitate cooperatistă.

In localitate isi desfasoara activitatea filialele Bancii Raiffeisen si B.R.D, Serviciul de Trezorerie si o agentie C.E.C.

Deta dispune de o retea de gaze naturale neasociate de sonda pe intreg teritoriul orasului, la care sunt racordate atat societatile comerciale cat si gospodariile populatiei.

Agricultura

Agricultura este favorizata de clima temperat-continentala, dar si de respectul locuitorilor pentru pamant, astfel, ca orice oras de campie situat in partea de sud-vest a Romaniei, o pondere importanta a economiei este realizata din agricultura.

Marimea si forma de exploatare a terenului au suferit modificari dupa 1989, de la infiintarea micilor exploatari de 1-5 ha, ulterior ajungand chiar la 200-300 ha.

In prezent exista 9 societati agricole, 6 asociatii familiale si 320 proprietari de teren care impreuna exploatează suprafata de 3279 ha teren arabil.

In ceea ce priveste structura culturilor se manifesta o specializare pentru cultura graului, orzului, porumbului si florii soarelui, razlet se cultiva mici suprafete de ovaz si sfecla de zahar, iar in intravilanul localitatii legumele ocupa primul loc.

Cresterea animalelor ocupa deasemenea un loc important in domeniul agriculturii, prioritara fiind cresterea bovinelor, ovinelor si porcinelor.


Orasul Deta dispune de un strand termal, cu apa termala, care are proprietati terapeutice in afectiunile reumatismale, unele boli dermatologice si vindecarea ranilor

Deasemenea, in oras exista Hotelul "Bellavista", hotel de 2 stele, avand 50 locuri de cazare.


Orasul Deta are un parc natural, ramasita vechilor paduri, ce reprezinta o imbinare de arbori: stejari, tei, artari, paducel si salcami, unele exemplare de stejari avand o varsta considerabila de peste 400 de ani.


Totodata zona este propice organizari diferitelor activitati recreative, precum pescuitul si vanatul.

 

Asociatii - ONG-uri
mai mult...
infoeuropa.ro infoeuropa.ro