banner

 

 

Orasul Deta
Scurt istoric
Asezare geografica
Economie
Social
Galerie foto
Adrese
Monitorul Primariei Deta
Administratia locala
Conducerea primariei
Consiliul local
Structura Organizatorica
Proiecte
Program audiente
Localitati infratite
Cetateni de onoare
Documente publice
Bugetul local
Raportul primarului
Hotarari consiliul local
Procese verbale C.L
Proiecte hotarari C.L.
Achizitii publice
Urbanism acte publice
Acces consilieri materiale sedinta
Declaratii de avere
Formulare/Cereri
Evenimente
Zilele Orasului Deta, editia a IX-a, 27-29 iulie 2018
Zilele Orasului Deta, editia a VIII-a, 28-30 iulie 2017
Zilele Orasului Deta, editia a VII-a, 29-31 iulie 2016
Zilele Orasului Deta, editia a VI-a, 31 iulie - 2 august 2015
Zilele Orasului Deta, editia a V-a, 1-3 august 2014
Zilele Orasului Deta, editia a IV-a, 2 - 4 august 2013
Zilele Orasului Deta, editia a III-a, 3 - 5 august 2012
Zilele Orasului Deta, editia a II-a 2011
ZILELE ORASULUI DETA editia I-a 2010
mai mult...
Proiecte
 

 ORASUL  DETA

              PROIECTE CU FINANTARE EUROPEANA NERAMBURSABILA

 

            Proiecte finantate in cadrul Programului IPA

 

  • Improvement of Cross-Border Cooperation and Common Tourist Offer of Municipalities of Vrsac and Deta – Aplication of New Technologies in Illumination (ANTI). Valoare totala a proiectului 865 mii euro din care – 260 mii euro pentru orasul Deta.

Proiectul isi propune introducerea oraselor  Deta si Vrset in circuitul turistic prin iluminarea arhitecturala a celor mai reprezentative constructii din cele doua localitati.

Parteneri in proiect sunt: Orasul Vrset, Biserica Ortodoxa Sarba din Vrset, Biserica Romano-Catolica din Vrset, Catedrala Ortodoxa Romana din Vrset, Biserica Ortodoxa Romana din Deta, Biserica Romano Catolica din Deta, Biserica Ortodoxa Romana din Opatita si Orasul Deta.

Astfel vor fi iluminate arhitectural urmatoarele obiective: Biserica Ortodoxa Romana din Deta, Biserica Romano – Catolica din Deta, Biserica Ortodoxa Romana din Opatita, Turnul Pompierilor din Deta si Biserica Ortodoxa Sarba din Vrset, Catedrala Ortodoxa Romana din Vrset si Biserica Romano – Catolica din Vrset. Tot prin proiect vor fi inregistrate si cate un “brand” pentru fiecare localitate: Turnul pompierilor pentru Deta si Cula pentru Vrset.

Durata proiectului este de 12 luni si a inceput in decembrie 2010

 

  • SME’s Development Support Center of municipalities Plandiste and Deta – valoare totala  a proiectului 350 mii euro din care 140 mii euro pentru orasul Deta.

Parteneri in proiect sunt Comuna Plandiste, orasul Deta si Asociatia generala     a antreprenorilor din comuna Plandiste.

Proiectul isi propune sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii prin creerea unui centru suport pentru agricultura si industria textila  in localitatea Plandiste si realizarea documentatiilor necesare infiintarii unui parc industrial la Deta.

Durata proiectului este de 12 luni si a inceput in decembrie 2010.

 

            Proiecte finantate in cadrul Programului CBC HURO – 2007-2013

 

  • Sezatori cu traditii si noutati – proiect cu o valoare de 110 mii euro, din care 56 mii pentru orasul  Deta. Proiectul este finantat pe axa “Cooperare intre comunitati”. Parteneri in proiect sunt localitatile infratite Bordany din Ungaria si Deta din Romania. Proiectul a inceput in luna septembrie 2009 si a avut o durata de 12 luni. In cadrul proiectului s-au derulat urmatoarele activitati: activitati culturale la Bordany cu ocazia “Zilele comunei Bordany” si la Deta cu ocazia primei editii a “Zilele orasului Deta”, activitatea de promovare a traditiilor locale religioase cu ocazia diferitelor sarbatori: ADVENTUL la Bordany si Sarbatorirea Sfintelor Paste la ortodoxii din Deta. De asemenea a fost organizat cate un festival de arta culinara, unul la Deta si unul la Bordany, unde bucatari priceputi din cele doua localitati si-au etalat talentul. Prietenia si voia buna au marcat  derularea tuturor activitatilor intre cele doua localitati a caror locuitori au relatii de peste 15 ani.

           

  • SPORTUL – un limbaj comun ce ne apropie – este un proiect cu o valoare totala de 110 mii euro din care 56600 euro pentru orasul Deta. Proiectul este finantat pe axa “Cooperare intre comunitati”. Parteneri in proiect sunt localitatile infratite Bordany din Ungaria si Deta din Romania. Proiectul are o durata de 12 luni si a inceput in martie 2011. Proiectul isi propune dezvoltarea relatiilor de prietenie la nivelul tineretului prin organizarea a doua tabere sportive – una la Bordany si una la Deta si transferul de bune practici sportive – Crosul comunei Bordany la Deta.

 

Proiecte finantate prin  programele Guvernului Romaniei.

 

  • Baza sportiva in localitatea Opatita – proiect cu o valoare de 150 mii euro, finantat prin OG 7 si Consiliul Local Deta. Prin proiect s-a realizat o baza sportiva moderna, de dimensiuni omologabile pentru desfasurarea meciurilor de fotbal de nivel competional, cu vestiare moderne si o pista de atletism care permite organizarea si a altor competitii sportive la Opatita.
  • Reabilitare, modernizare si dotare Camin cultural in localitatea Opatita – este un proiect finantat prin Programul National de Reabilitare, Modernizare si Dotare a asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban, program derulat de Ministerul Culturii si Cultelor si Ministerul Dezvoltarii Regionale  si Locuintei. Valoarea investitiei este 115 mii euro din care 50 mii euro de la Bugetul Local al orasului Deta.
  • Reabilitare termica a blocurilor de locuinte din orasul Deta. Prin acest program au fost incluse pentru reabilitare 3 blocuri de locuinte, unul fiind finalizat si doua sunt in faza finala de executie. Valoarea totala a investitiei va fi de 95000 euro.
  • Modernizare statiei de epurare, statie de tratare a apei potabile, reabilitare sistem de transport apa potabila, 6 km, pe traseul Jebel – Deta, reabilitare sistem de canalizare a apelor uzate si extinderea sistemului de canalizare in Zona Termal. Valoarea totala a investitiei va fi de 8 milioane euro, iar proiectul se va derula prin Operatorul regional AQUATIM.

 

PROIECTE PHARE

 

  • Initiativa romilor – proiect finantat din Programul PHARE 2006 cu o valoare de 235 mii euro si prin care s-a realizat modernizarea  a 2,16 km de strazi in localitatea Opatita si s-a imbunatatit accesul cetatenilor de etnie roma dar si a celorlati la serviciile oferite de administratia locala

 

  • Sanatatea e bunul cel mai de pret – un proiect cu o valoare de 54 mii euro, finantat prin Programul PHARE 2006 – si prin care s-a imbunatatit accesul cetatenilor din localitatea Opatita  la serviciile de sanatate oferite de dispensarul medical renovat prin proiect la dispozitia medicilor de familie care au astfel posibilitatea sa-si desfasoare activitatea in localitatea Opatita.
Asociatii - ONG-uri
mai mult...
infoeuropa.ro infoeuropa.ro